Passa al contingut principal

Una recepta per superar dificultats

Segons la càbala el nostre destí final és la connexió amb la Llum. El camí és llarg, amb moments dolços i agres que sovint no entenem i ens pensem que són un revés que ens dóna la vida. La càbala ens ensenya a viure sense patiments i ens ensenya que les dificultats apareixem quan necessitem aprendre una lliçó imprescindible per transmutar la nostra consciència.

Viure en pau, contemplant i entenen com flueixen els esdeveniments sense sofrir-los és el resultat d’un nivell de consciencia elevat. Amb les nostres accions manifestem el lliure albir i influïm en el nostre destí més immediat. L’encert en la presa de decisions és fonamental en el camí cap a la Llum, per aquest motiu alguns cabalistes ensenyen un senzill mètode basat en cinc etapes que tenen la missió de contribuir al canvi de consciencia que tots els éssers humans necessitem per millorar la nostra vida i la de tot el planeta.

El primer pas es l’aparició de l’obstacle.
El segon pas entendre que aquesta dificultat o repte ens arriba per a què el puguem superar i així adquirir experiència i coneixement.
El tercer pas és prendre consciència que el veritable enemic del nostre aprenentatge no és la dificultat sinó la nostra reacció.
El quart pas és canviar la nostra manera habitual de reaccionar a l’estímul, així s’aconsegueix la transformació desitjada, la càbala pràctica, la transmutació alquímica.
El cinquè pas és entendre els quatre passos anteriors per poder actuar d’una manera positiva. D’aquesta manera invertirem la llei de causa-efecte (karma) i en lloc de patir els efectes d’una decisió equivocada passarem a ser la causa d’efectes bons.