Passa al contingut principal

Temps de figues

La càbala ensenya que les figues són les fruites més apropiades per augmentar el desig sexual. Malgrat que es diu que la fruita prohibida del Paradís era la poma, s’ha demostrat que mai hagué pomes en aquella regió i que l’àrbre de la fruita prohibida era una figuera.

La recomanació de menjar figues per augmentar la libido surt del mateix Gènesis on diu:

“Llavors la dona, veient que el fruit de l’arbre era bo per a menjar i feia goig de veure, i que era temptador de tenir aquell coneixement, en va collir i en va menjar; i va donar-ne també al seu home, que en menjà amb ella. Llavors a tots dos se’ls obriren els ulls i es van adonar que anaven nus. Van cosir fulles de figuera i se’n feren faldars.”

Els antics tractats també fan recomanacions per millorar l’amor i les relacions sexuals, per exemple:

Per enfortir la potència masculina s’aconsella fer un preparat d’all, ou, car, oli d’oliva, sèsam, clau (clavell) i comí. S’ha de fregir tot i menjar-ho en dejú.

Per tractar la impotència s’aconsellava penjar-se al coll una dent d’un animal mort. També es podia penjar un pel de cua de cavall.

Per obtenir els favors d’una dona, l’home tenia que escriure el seu nom en un tros de pa o en una maçana i aconseguir que la dona s'ho mengés.

Una dona que desitgés el favor d’un home havia de rentar-se els pits amb vi i després aconseguir que l’home es begués aquest vi.

Per aconseguir l’amor d’una persona s’havien d’agafar plomes d’una gallina mentre estigués copulant i amb elles tocar a la persona desitjada.