Passa al contingut principal

L'Estrella de David

A l’Estrella de David se li han atribuït diversos significats simbòlics. La unió dels dos triangles s'ha referit a la unió de lo masculí i lo femení, a la dualitat matèria-esperit, i al retrobament del món de baix amb el de dalt.

En l’àmbit de la càbala l'Estrella de David es relaciona amb el número 7 tenint en compte les sis puntes i el centre. El número sis fa referència a la materialitat de les sis direccions de l’espai cap on ens podem dirigir. El numero 7 (la suma del 3+4, que representen a la Divinitat i a la creació), simbolitza l’espiritualitat que dona sentit a la matèria.

En el Zohar s’identifica cada punta de l’estrella amb una sefirot de l'Univers de Yetziràh. El triangle superior el configurarien Tiferet, Jesed y Guevurà, que formen la tríada intel•lectual de l'home, el triangle inferior la integrarien Yesod, Netzaj i Hod, la triada emocional. Aquestes sis sefirot també representen els atributs amb que Déu va crear l’Espai-Temps (l’Univers).

L’hexagrama també amaga un dels secrets de la creació que tingué lloc en 6 dies amb el setè de descans. Comprendre-la ens ajudarà a entendre qui som i d’on venim.

7 = 1 + 2 + 3 + 4 + 5 + 6 + 7 = 28 = 2 + 8 = 10 = 1 + 0 = 1

Aquesta representació numèrica fa referència la falsa percepció que tenim de ser éssers individuals, desconnectats i amb lliure albir. Aquest és l’origen del mal, la desconnexió, que tractarem més endavant. Com podem veure tota la creació es redueix a l’1, al punt de partida (Ein-Sof) que ens anuncia que tots som Un i que ens necessitem els uns als altres. La pandèmia actual de la còvid i la seva gestió és un clar exemple de com opera aquesta connexió i aquesta desconnexió.