Passa al contingut principal

Les etapes del món

El món on vivim està influenciat per una sèrie de lleis còsmiques que configuren un temps cíclic que transita per varies etapes. Es tracta d’una evolució descendent on a cada etapa es va perdent més i mes espiritualitat i intel•lectualitat. És una mena d’allunyament del punt primigeni de la creació on podem pensar que l’energia espiritual es va condensant (materialitzant) cada cop més, com més s’allunya en l’expansió de l’espai-temps. 

Aquest procés va degradant la societat fins al punt que es perd el concepte d’unitat primigènia i cada ésser humà es veu a si mateix com un ser plenament autònom, sense empatia vers els altres. En casos extrems arriba a sentir-se con un déu que està per damunt del bé i el mal.

 
Segons la mitologia grega aquestes etapes es coneixien com les edats de “Or, Plata, Bonze i Ferro”. La mateixa idea la trobem a la tradició hindú, on a les escriptures vèdiques se citen també aquestes quatre etapes còsmiques: Satyá-yuga, Duapára-yuga, Tretā-yuga y Kali-yuga. Segons el mite grec, els primers homes de l’Edat d’Or vivien de la mateixa manera que els déus de l’Olimp, plenament lliures i sense maldecaps ni misèries. Aquest estat paradisíac es va anar perdent etapa rere etapa, fins arribar a l’actual l’Edat de Ferro o Kaly-yuga on els conflictes, la violència i el dolor caracteritzen l’època. Aquesta concepció del món a partir de les edats cícliques pressuposa la coneguda dita que qualsevol temps passat fou millor.

 
Diu la Filosofia Perenne que els homes de l’Edat d’Or sabien el que havien de fer i ho feien, els de l’Edat de Plata, sabien el que havien de fer i alguns o feien i altres no, a l’Edat de Bronze cap ésser humà feia el que s’havia de fer, i a l’Edat actual del Ferro ningú sap el que s’ha de fer.


Per la seva banda la càbala també comparteix aquesta teoria del temps cíclic i afirma que actualment ens trobem en el període que correspon a la sefira Guevurà, l’esfera del judici i rigor on es manifesta la confrontació i la injustícia. Escalant per l’Arbre Sefiròtic arribarem a la propera etapa que correspondrà al temps de Jessed (la bondat), l’amor que regnarà sobre la discòrdia, i que sempre ha brotat al cor dels purs.

 
Alguns cabalistes situen l’entrada a la propera edat de la pau (Jessed) l’any 2240. Fins a les hores continuarà la crispació, les disputes, guerres, catàstrofes naturals i pandèmies. Aquests mateixos cabalistes afirmen que aquests cicles còsmics tenen una durada de 1000 anys, per tant al 2240 ens situarem al setè mil•lenni, el messiànic on la consciencia humana “dels purs” farà un salt quàntic que li permetrà connectar-se amb l’Ein Soft.