Passa al contingut principal

Els 10 poders celestials

Al Zohar podem llegir que l’extensió de les mans tenen la facultat de connectar amb els 10 poders celestials . Per aquest motiu quan les alcem al cel cal fer-ho amb intenció devota per a què aquests 10 poders vessin de dalt a baix en el nostre ajut. El Zohar també explica que si aquest gest es fa sense devoció el 10 poders es giraran contra nosaltres.

Tres d’aquests poders són intel•lectuals: Jojmà és la saviesa , el poder intuïtiu de la inspiració on es manifesta la revelació divina. Binà és el poder cognitiu de la comprensió que ens permetrà conceptualitzar la informació que rep Jojmà. Daat és el coneixement que adquirim quan Jojmà i Binà festegen en la dansa harmònica que eleva la nostra consciencia.
 
Jesed és el primer poder de la triada emocional, la seva força emana de l’amor i la benevolència. Guevurà és el poder restrictiu de la fortalesa, la que posa els límits a l’amor incondicional de Jesed. És l’espasa de la Justícia, la justa mesura. Tiferet és el poder de la veritat, el punt mig entre Jesed i Guevurà.

La darrera triada és la que ens toca més de peus a terra, la de la vida quotidiana. El poder de Netzaj és el de la voluntat de la perseverança que permet superar les dificultats. Hod és el poder de la victòria, representa la sinceritat i la innocència. Yesod és la força de la vida, l’eix del món que uneix el cel i la terra. El poder que ens permetrà alliberar-nos de les passions desenfrenades i escalar per l’Arbre de la Vida.

Maljut és el darrer poder, el de la humilitat de saber que no existiríem sinó fos per la voluntat de qui ens ha creat.