Passa al contingut principal

Maase Bereshit i Maase Merkabá

El MAASE BERESHIT

Els dos grans misteris de la mística hebrea són el Maasé Bereshit (Misteri de la Creació) i el Maasé Merkabà (Misteri del Carro de Foc).

Estudiar i aprofundir en el misteri de la creació es fonamental per comprendre com s’estructura l’Univers i de quina manera ens condiciona i determina.
 
Segons el cabalista Isaac Lúria la creació es conseqüència d’un autoexili de Déu. L’infinit (Ein Sof) es contrau per crear un espai buit on apareixerà en un instant el temps i l’espai. Aquest espai buit rebrà de cop la força de les vibracions de l’infinit (Big-Bang) que retornaran immediatament al Ein Sof per tornar a entrar d’una manera més ordenada. Ara serà com un raig de llum (Kav) que s’anirà constrenyint, a mesura que entri la seva energia cada cop es farà més densa, fins que es convertirà en matèria.

El principal font clàssica d’inspiració del Maasé Bereshit és el capítol 1 del Gènesis.

EL MAASE MERKABÀ

Si el Maasé Bereshit té relació amb l’estudi de la física (cosmologia), el Maasé Merkabà té relacio amb la metafísica (mística).

 El treball de la Merkabà es meditatiu i està inspirat en la visió d’Ezequiel. El seu objectiu es expandir la consciència per permetre que l’ànima pugui elevar-se cap els móns més subtils.

La meditació complerta correspondrà al treball harmònic entre la ment racional i la ment intuïtiva. Aquest equilibri mental serà el que ens permetrà transmutar d’una consciència individual a una consciència còsmica on podrem comprendre que el cosmos i la psique formen una unitat inseparable.